Ansioluettelo
eli CV
Ansioluettelo on työhakemuksen lisäksi yksi tärkeimmistä dokumenteista, joita tarvitset työnhaussa. Tyylikkäällä CV-pohjalla parannat mahdollisuuksiasi jäädä rekrytoijan mieleen.
Millainen on hyvä CV?
Hyvä ansioluettelo on selkeä ja erottuu massasta. CV:stä tulee löytyä tärkeimmät työhistoriaasi liittyvät tiedot hyvin jäsenneltynä ja nopeasti luettavasti.
CV:n tarkoitus on antaa rekrytoijalle yleiskuva:
-
koulutuksestasi
-
työkokemuksestasi
-
ja muusta osaamisestasi.
Pidä siis huoli, että nämä asiat on kerrottu yksiselitteisesti ja selkeästi.
Ilmainen CV-pohjamme on rakennettu siten, että se on mahdollisimman helppolukuinen ja selkeä. Sinun täytyy vain täyttää omat tietosi dokumenttiin ja volá - sinulla on uusi ansioluettelo!
Valmis CV-pohja helpottaa työnhakuasi
Olemme luoneet tyylikkään ja selkeän CV-pohjan, mihin pystyt helposti täyttämään tietosi itsestäsi ja osaamisesi. Ladattavan CV-pohjan mukana tulee selkeät ohjeet sen käyttämiseen ja konkreettisia vinkkejä hyvän ansioluettelon laatimiseen.
Ladatessasi CV-pohjan saat:
-
Neljä eri väristä CV:tä
-
Apukysymyksiä helpottamaan CV:n täyttämistä
-
Valmiiksi mietityn selkeän kokonaisuuden– Koulutus, työkokemus, taidot ja harrastukset.
-
Visuaalisesti erottuvan ansioluettelon
Tee vähintään nämä, kun täytät ansioluetteloasi:
1. Hyvä tiivistelmä itsestäsi
Herätä rekrytoijan mielenkiinto heti hyvällä tiivistelmällä itsestäsi. Kirjoita tiivistelmään kuka olet ja miksi haet tätä työpaikkaa.
3. Kielitaito
Kerro, mitä kieliä osaat ja millä tasolla. Voit ilmoittaa kielitaitosi tason esimerkiksi asteikolla alkeet, perustaso, sujuva, äidinkieli. Suomessa on hyvä ilmoittaa ainakin suomen, ruotsin ja englannin kielen osaamisen taso.
5. Laite- ja ohjelmisto-osaaminen
Listaa työpaikan kannalta tärkeimmät laitteet ja ohjelmistot, joiden käytöstä sinulla on kokemusta ja osaamista.
2. Lista relevantista työkokemuksestasi
Tee lista, josta käy ilmi työkokemuksesi uusimmasta vanhimpaan. Merkitse työpaikka ja titteli sekä työsuhteen aika. Listaa lisäksi jokaisen työpaikan alapuolelle, mitä työnkuvaasi kuului.
4. Koulutukset ja muut kurssit
Tiedätkö millainen on hyvä työhakemus? Nappaa vinkit hyvän työhakemuksen luomiseen ja hurmaa rekrytoijat!
6. Muu osaaminen
Osaamista kertyy myös muualta kuin opiskeluista tai työelämästä. Kerro esimerkiksi harrastuksiesi tai mielenkiinnon kohteidesi kautta kerryttämää osaamistasi.